keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Leijonankitarakkautta

Sain keväällä pussillisen leijonankidan siemeniä kaupanpäällisiksi. En ole aiemmin kasvattanut kyseistä kesäkukkaa ja olin hieman epäilevä, koska pussin kuvassa olevat kukat olivat kirkkaanpunaisia ja keltaisia. Ei lempivärejäni. Sen lisäksi ohjeissa neuvottiin esikasvattamaan kukat ja yleensä vältän esikasvatettavia kesäkukkia.

No koska olin siemenet saanut, täytyi ne myös käyttää. Esikasvatin siemenet ja laitoin taimet maahan muistaakseni toukokuun lopulla. Kukat alkoivat kukkia heinäkuulla ja voi kuinka ihastunut olen ollut. Värikirjo on ollut upea ja kukinta jatkuu runsaana edelleen vaikka on jo syyskuu. Leijonankita on ehdottomasti yksi tämän kesän positiivisista yllättäjistä ja tulee kasvamaan tästä lähtien vuosittain puutarhassani. Antaa kuvien puhua puolestaan.

Kukkien pinta näyttää ja tuntuu samettiselta.

Tässä kukinnossa yhdistyy hauskasti pinkki ja oranssinkeltainen.Värikimara.


2 kommenttia:

  1. Leijonankidat on ihania! Siemenet on vaan turkasen pikkusia kylvää ja tulos onkin yleensä kauhee kasa pikkuruisia taimia:)
    Kunhan saa koulittua ne omiin purkkeihinsa, niin kyllä se siitä. Kuuluvat myös minun lempikukkiin pihalla. Ostin tälle vuodelle kerrottuja, saapas nähdä mitä ihanuuksia niistä kasvaa!

    VastaaPoista