tiistai 17. kesäkuuta 2014

Juhannusta odotellessa


Juhannusviikkoa eletään. Meillä myrskyää ja aamulla pyrytti välillä jopa lunta. Meinasin peitellä kasvatuslaatikot harsoilla mutta eihän tuossa myrskyssä harsot pysy paikallaan, joten annan kasvien olla oman onnensa nojassa.

Tässä tunnelmia aurinkoisemmilta päiviltä. 


Löysin pihamökin takaa vanhan oven. Se oli kauniisti patinoitunut, joten rapsuttelin irtonaiset maalit vain pois ja laitoin sen esille. Mieheni teki oveen pienen hyllyn, johon laitoin pelargoneja.

Oven kanssa samassa kasassa oli vanha ikkunankarmi. Harmi vain ettei ikkunassa ollut ristikkoa, olisin kiinnittänyt rimoihin pieniä ruukkukukkia roikkumaan. Mutta nyt tein tällaisen ratkaisun. Kukka-amppelin väsäsin kasaan sammaleella vuoratusta kanaverkosta.

Pariin vanhaan autonrenkaaseen istutin orvokkeja ja ripustin renkaat ulkorakennuksen seinään.

Ukonlaukat ovat levinneet parissa kukkapenkissä jo vähän liikaakin. Mutta ovat ne ihan kauniita ja keräävät mehiläisiä puutarhaan.


Etualalla arovuokkoja ja taustalla ukonlaukkoja.
Ensimmäiset pionit ovat nyt kukassa.
Alppiruusut kasvavat meillä katseilta piilossa metsän siimeksessä. Se ovat ilmeisesti ainoa
paikka puutarhassamme, jossa ne viihtyvät.
Ihanaa juhannusta!


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja söpö ikkuna sinulla. Toivotaan, että joskus lämpenisi.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunista, erityisesti tuo ylin kuva on aivan huippu!

  VastaaPoista
 3. Ihania ideoita, ei kun nyt vaan itsekkin ikkunan karmeja metsästämään. Toivottavasti ensi viikolle ennustettu kesä nyt sit lopultakin tulis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä kesää onkin saanut tänä vuonna odotella, joten toivottavasti se sitten ensi viikolla vihdoin alkaisi. Viime viikkoina ei ole tullut paljoa puutarhassa oltua kun on koko ajan satanut, milloin vettä, rakeita tai räntää. Rikkaruohot ainakin rehottavat nyt kukkaistutusten joukossa, joten on ainakin puuhaa sitten kun säät suosivat.

   Poista