sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulutunnelmia

  


Hei vaan pitkästä aikaa! Viikot ovat vilistäneet vauhdilla enkä ole ehtinyt bloggailla. Tässä teille joulutunnelmia kodistamme. Tykkään perinteisistä joulukoristeista. Tunnelmaa luovat punainen väri, kyntteliköt, tontut, kukat ja tietenkin kuusi. Vietän jouluaaton ja joulupäivän poissa kotoa ja siksi hommaan kuusen aina hyvissä ajoin ennen joulua, jotta ehdin nauttia siitä.

Joka vuosi hankin uusia kuusen koristeita. Tänä vuonna askartelin niitä itse. Koristelin luonnonkuusemme tällä kertaa hillitysti ja näyttävimmät koristeet laitoin kuusen sijaan keittiön ikkunalle ja lasipallot minikasvihuoneeseen.

Kuusen alla ovat lapsuuteni joulukoristeet: kummitädiltä saatu olkipukki ja mummulta saatu joulupukki.

Tein kartongista ja koristepaperista kuuseen palloja.


Keittiö on väripilkku. Paljon koristeita ja punaista väriä. Keittiön ikkunalle ripustin  kuusenkoristeita. Hyasintit ja joulutähdet kuuluvat jouluuni. Hyasintit laitoin tänä vuonna martini-laseihin sammaleen kanssa. Orkideat ovat nupulla. Saa nähdä kukkivatko jouluna.


Olohuoneen värimaailman pidän hillittynä. Ei tonttuja eikä joulunpunaista niin kuin keittiössä.


Lasitetulla verannalla väreinä ovat kirkas punainen ja valkoinen. Minikokoinen hopeinen kuusi on seurannut minun mukanani kodista toiseen kymmenen vuoden ajan. Kukkaruukkuun tehty tonttu on lapsuuden koriste. Pieni päytäliina on kummityttöni tekemä.Rauhallista ja stressitöntä joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti