torstai 21. marraskuuta 2013

Lunta ja valoja

 Pitkään oli taas synkkää, sateista ja kuraista mutta tänään lumi kaunisti jälleen maiseman ja toi ihanaa valoisuutta. Heti on paljon pirteämpi mieli ja joulu tuntuu olevan lähempänä. Valotkin näyttävän niin kauniilta lumisessa illassa. Laitoin pihavalot pari viikkoa sitten mutta vasta lumisessa maisemassa ne ovat edukseen.


 Sisätiloihinkin olen viimeisen viikon ajan laittanut pikkuhiljaa ensimmäisiä valoja ja koristeita. Joulupallo-valosarjan löysin alle kolmella eurolla Tokmannilta. Valosarja toimii pattereilla, joten ne sopivat mainiosti lintuhäkkiin. Häkin voi vaikka ripustaa kattoon, eikä johdot häiritse. Minua vain harmittaa se, ettei valoja voi pitää päällä koko aikaa, ettei patterit heti lopu. Muut jouluvalot palavat meidän taloudessa ympäri vuorokauden.
 

 Kauneimmat lasipalloni laitoin minikasvihuoneeseen. Ne saavat olla siellä kuusen tuloon asti. Laitoin kasvihuoneeseen myös minikuusen, jonka löysin viime vuonna Tiimarista.

 Kenkäfriikillä täytyy olla tietenkin myös korkokenkä-valosarja.
Tässä valosarjassa olevat värikkäät lasikoristeet ovat säilyneet lapsuudestani. Onnistuin löytämään sellaisen valosarjan, joiden lamppuihin vanhat koristeet sai kiinnitettyä.

 Tein itse ulko-oveemme kranssin. Ajattelin, ettei vielä ole tonttujen aika ja laitoin sitä koristamaan Hello Kittyn. Joka vuosi hankin muutaman uuden joulukuusen koristeen ja tänä vuonna päätin tehdä ne itse. Joulukortit askartelen joka vuosi itse mutta niistä en laita kuvaa ennen joulua, jotta korttien ulkonäkö pysyy yllätyksenä niiden vastaanottajille.Ihanaa joulun odotusta!

4 kommenttia:

 1. Talohan on kuin suoraan sadusta, aivan ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maalasimme talomme kesällä vaaleansiniseksi valkoisilla puitteilla. Ennen talo oli valkoinen mustilla puitteilla. Nyt talo on mielestäni entistäkin romanttisempi ja uskollisempi rintamamiestalotyylille.

   Poista
 2. Kaunista. Valoja ja kynttilöitä on täälläkin polteltu tunnelmaa luomaan. Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 3. Ihanan jouluista. Kyllä joulun odotus on ihanaa.

  VastaaPoista