tiistai 23. heinäkuuta 2013

Pieni ruokailutila

Takapihalla oleva ruokailupaikkamme  sijaitsee omenapuun katveessa. Se on koko päivän ajan varjoinen paikka, johon on mukava paeta keskipäivän paahdetta. Paikka on erittäin suojaisa ja vehreä. Ruokailualuetta kiertää istutusalueet, joista viimeisimmän osan tein tämän kesän aikana. Patioalueen ympärillä kasvaa muun muassa syreeni, ruusu, kärhöjä, japaninjaloangervoja, kotkansiipeä ja tappolehteä.
Tässä kuva uusimmasta istutusalueesta, joka on vielä epäsiistinnäköinen, koska ei ole ehtinyt vielä kunnolla kasvun alkuun. Jospa se sitten ensi kesänä olisi edustavampi. Halusin siihen rehevyyttä sekä näyttäviä lehtiä ja jaoin siihen perennan alkuja muualta puutarhasta. Alue on varjoinen  koko päivän ajan, mikä aiheuttaa hieman haasteita mutta valitsin kasveja aika rohkeasti kokeillen. Istutin penkkiin muun muassa raparperia näyttävien lehtien vuoksi. Sen lisäksi laitoin runsaasti siperiankurjenmiekkaa, jonka toivon leviävän sekä kotkansiipeä ja varjoliljoja. Näiden lisäksi varjoa uhmaten istutin pienen lipstikan taimen, ruusun sekä valkosipuleita. Hauska nähdä, kuinka kasvit viihtyvät haastavassa paikassa.


Talon maalaamisprojekti on parhaillaan käynnissä ja väri vaihtuu pikkuhiljaa musta-valkoisesta vaaleansiniseksi valkoisilla puitteilla. Pidän erittäin paljon tästä uudesta väristä, joka on mielestäni paljon edustavampi väri vanhalle rintamamiestalolle kuin edellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti