sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Myrskyn jälkeen

Eilinen päivä meni pihan syystöiden parissa. Perjantaisen myrskyn jälkeen kaikki oli vähän miten sattuu, kukkia oli katkeillut ja kaatunut, mutta syksyinen auringonvalo sai kaiken näyttämään kauniilta.

Siivoilin istutusalueita, keräsin omenoita maasta sekä ruukutin pelargoniat ja toin ne sisälle talvehtimaan. En tiedä, mistä sitten mahtoi johtua mutta tänä vuonna jäin ilman omenasatoa. Omenat putosivat jo kesän aikana pienikokoisina maahan ja loppuja omenoita riivasi rupisuus ja muumiotauti. Jäi siis omenahillot ja -piirakat tänä vuonna tekemättä.

Tässä tunnelmia eiliseltä päivältä. Vielä kukkii yksittäisiä kukkasia siellä täällä. Lämmin syksy on elvyttänyt osan perennoista kukkimaan toiseen kertaan (esim. ritarinkannus).

Tänäkään vuonna ei leijonankita pettänyt. Se ilahduttaa kukinnallaan koko kesän ajan. Leijonankita on ehdottomasti yksi lempikesäkukistani ja se tulee kukkimaan jatkossakin meidän puutarhassamme.
 

Jaloruusut haluaisivat kukkia toiseen kertaan mutta taitaa pakkaset ehtiä ensin.


Kukkasipulit istutin pari viikkoa sitten. Lempitulppaanini Angeliquet pääsevät kukoistamaan jälleen ensi keväänä ja niiden lisäksi istutin hieman aikaisempia kerrottuja tulppaaneja sekä violetinsävyisiä sipulikukkia.

Olen yleensä ostanut syyskukiksi callunoita mutta tänä vuonna ostinkin parvekelaatikoihin perinteisiä kanervia. Kiva yllätys oli, että kanervat ja myös koko parvekkeemme on nyt täynnä perhosia.

Tunnelmallista syksyä!

2 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis postaus!
  Ihanat syklaamikuvat kiinnittivät huomioni, olet saanut värit onnistumaan kuvissa niin hienosti.
  Tunnelmallista lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lauantainen aamuaurinko sai värit oikein hehkumaan. :)

   Poista